top of page
Search

Crazy about Berries

Column for Länstidningen, Sweden, 30 July 2008.

TOKIG I BÄR

Det är så frustrerande. Det är just i denna tid de behöver oss som mest, annars förtvinar de bort i glömska. Tänk om man bara hade lite mer tid för dem.

Bären, alltså.

Nej, något var vi tvungna att göra åt saker, så jag och barnen började plocka de röda vinbären från vildbuskarna utanför vårt hem. Det tog lite tid bara för jag upptäckte att det fanns en annan familjemedlem som var lika tokig i bär som jag var; min tvååriga flicka stoppade hälften av det vi plockade rakt in i munnen. Till slut fick vi dock hem en full burk, av vilken min fru tillrädde en underbar saft.

Ett par dagar senare besökte vi goda vänner i Göteborg. När vi klev in i deras trädgård skådade mina ögon en gigantisk samling hallonbuskar med de ”värsta” hallonen. Jag trodde jag hade kommit till hallonhimlen.

Vid en närmare blick såg jag emellertid att många av bären hade ruttnat. Något förstummad, pådriven av min överdrivna kärlek till hallon, frågar jag: ”Varför plockar ni inte dessa underbara bär?”

”Nja, vi har inte riktigt haft tid…” blev svaret.

Längre hann de inte förrän jag hade kastat mig på buskarna. Och lilltösen hjälpte naturligtvis till med att plocka hallonen – rakt in i munnen. En halvtimma senare bar vi in två burkar till vår värdinna, som då blev inspirerad till att baka en utsökt hallonpaj.

Vid hemkomsten har det blivit ytterligare promenader i skogen, med blåa tungor som resultat; blåbären är goda i år. Men… jag saknar hallonen, måste jag erkänna.

Då händer det. Just som jag sitter här och skriver detta, och suktar efter fler hallon, då ringer telefonen. Det är en kvinna från min församling.

”Jag fick precis en känsla av att jag skulle ringa er,” säger hon. ”Vi har en massa hallonbuskar som behöver plockas, för mycket för vår familj att själv äta.”

”JAG ÄR PÅ VÄG!” ropar jag i luren, redan halvvägs ut genom dörren.

Någon däruppe måste gilla mig.

Louis


Here are some photos of a berry cute girl finding the redcurrant bush, eating from it, and just being completely satisfied afterwards.

#gallery-710-1 { margin: auto; } #gallery-710-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-710-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-710-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */


5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page