top of page
Search

Think Positive

TÄNK POSITIVT

Som så många andra föräldrar försöker jag och min fru uppfostra våra barn till att tänka positivt. Effekten av vår undervisning varierar, men ibland händer det faktiskt saker som sätter begreppet positivt tänkande i en helt ny dimension.

Häromdagen satt jag i badkaret med vår tvååring, engagerad i de sedvanliga skvätt-o-plask lekarna. Bland annat roade vi oss med hennes favoritlek: när jag med hamstrad mun full av vatten sprayar ner min motståndare med full kraft.

Mitt under min värsta offensiv slogs jag emellertid av en mindre uppfriskande tanke: jag hade inte satt Clara på toaletten innan vi satte oss i badet. Instinktivt tömmer jag ut det sista vattnet ur munnen.

”Du, Clara… du kissar väl inte i badkaret?”

Hennes glada skratt tonas snabbt bort, och hon sänker blicken. I några sekunder sitter hon helt tyst.

Inte bra, tänker jag.

Sedan klämmer hon fram: ”Förlåt, pappa!”

”Förlåt? Vadå, förlåt?” frågar jag, trots att svaret redan är obekvämt tydligt.

Hon återgår i tystnad. Men jag ser på hennes ögon att hon funderar så det knakar. Och då händer det. Hon ler upp som en sol. Hon har kommit på svaret som ska ställa allt tillrätta igen.

”Men det gör inget, pappa!” säger hon och slår ut med armarna. ”Det är ju gott kiss!”

Jaaa. Naturligtvis.

Så går det när man alltid tjatar på barnen om att det inte finns något negativt som inte går att vända till positivt. Vad kunde man göra nu annat än att hålla god min och fortsätta leka? Fast nu valde jag en annan lek. För säkerhets skull.

Louisthe mask

Några av er kanske känner igen bilden. Den är tagen för länge sedan av Johannes (jag är den som häller vattnet). Vi kallar den ”The Mask”.

Här är två nya bilder i svartvitt. Stackars barn… haha (nej, hon tyckte detta var riktigt roligt).


img_0438-web


img_0431-web

Ha en världens bästa dag!

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page