top of page
Search

Talk about charged!

Family Column for Länstidningen, Södertälje, Sweden, 11 Feb 2009.

SNACKA OM LADDAD!

Att känna av effekten av positivt laddade protoner som möter en obalanserad dos av negativt laddade elektroner, det vet vi nog alla hur obehagligt det kan kännas. Att bli offer för statisk elektricitet är en minst sagt intressant erfarenhet.

De senaste veckorna har jag gått och grubblat på vad det är för fel på mig, för överallt jag går så sprakar det loss ordentligt. Jag vågar knappt ta i bildörren för alla stötar som ständigt utdelas. Även när jag pussar min fru så blixtrar det till. Fast… det är väl inte alltid negativt.

När familjen var i Hundfjället förra månaden fick jag mig en rejäl urladdning från lilltösen. En dag hade hon hoppat och lekt  i soffan och gnidigt huvudet mot tyget otaliga gånger. När jag sedan skulle lyfta ner henne skapade vi ett mindre fyrverkeri tillsammans. Både far och dotter flög bakåt. När jag åter försökte att röra vid henne – försiktigt denna gång – small det till på nytt.

Vid det här laget var Clara i extas. Hon gapskrattade och kunde bara få ut orden: “Igen, igen!”

Flickan är tokig, tänkte jag. Jag har precis upplevt mitt livs värsta stöt – och hon vill ha mer? Nej tack! Att två gånger få smaka på ca 20 000 volt är nog för att stilla min aptit.

“Men jag kan ta en bild på dig, gumman! Du ser ju faktiskt lite rolig ut.”


img_1327

Den här var rätt kul också…


clara

 Men här är allt över… fast den är ganska söt också.


clara-hundfjall1

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page