top of page
Search

Per Herrey turns Fifty

Column for Länstidningen, Sweden, 6 Aug 2008.

STOREBROR FYLLER 50 ÅR

För 25 år sedan var han 25 år. Jag minns hur mycket jag och Richard såg upp till honom då. Utan hans broderliga omsorg och musikaliska inflytande hade vi förmodligen aldrig sjungit och dansat oss in i det svenska folkhemmet. På lördag fyller Per 50 år. Och vi ser fortfarande upp till honom.

Mycket har hänt under åren och minnena är ändlösa. En de starkaste bilderna jag har av Per – som jag vet många delar med mig – är när vi hade gått segrande ur Eurovisionsfestivalen i Luxembourg, 1984. Där står han i trions centrum, omfamnad av en våg av glädje och tacksamhet, en våg som finner sin väg till hans ögon som hastigt översköljs av tårar. Reprisen av vinnarsången låter nu något ansträngd, men den ultimata bilden av lycksalighet är fastexponerad för evigt.

Per har aldrig varit rädd för att visa sina känslor. För mig signalerar detta både styrka och frimodighet. Hans ständiga ledstjärna har alltid varit ärlighet, inte enbart mot andra och sig själv, utan även mot Gud; han har visat att ingen glädje i livet är bestående om hjärtat är vänt från Gud.

Pers beslutsamhet värderar jag också högt. När han har bestämt sig för att fullfölja vägen mot ett mål, då gör han det. Med hårt arbete och envis vilja har han bekämpat många dåliga odds, bland annat när han omskolade sig till advokat på ”äldre dar”. Idag är han förbundsjurist för Musikerförbundet och är, enligt sina kollegor, den som får saker att hända. Och senast igår läste jag en skribents inlägg där Per beskrivs som ”en facklig hjälte”.

Det går inte att övervärdera det exempel som Per har varit för alla oss som har delat hans liv. Personligen är jag tacksam att han alltid har funnits där. Det har varit tillfällen i livet då hans har varit det enda stöd jag har fått, något som har visat sig bli livsavgörande för mig.

Jag ville skriva detta till honom idag för att tala om att jag är stolt att bära hans namn. Och då tänker jag i första hand inte på Herrey, utan på Per. Mitt fullständiga namn är Per Louis Herrey. Det kanske är så: mitt liv hade inte varit fullständigt utan Per.

Tack, storebror!

Och du… grattis på födelsedagen!

Per Louis Herrey


Per med sin vackra familj.

5 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page