top of page
Search

Nothing beats a bedtime story

INGET SLÅR EN SAGA

Vad är bättre än en saga? Fyra, såklart.

Igår blev jag kidnappad av mina barn. De vägrade att låta mig gå. Jag började med att berätta en saga, vilket var vår överenskommelse. Sedan en andra saga, bara för att visa att jag älskar dem.

Men hur återbetalar de detta ömhetsbevis? Jo, när jag skulle gå ut från deras rum hör jag diverse olustiga påtryckningar från deras läppar: ”Du är inte en snäll pappa om du går nu!”; och ”Vi kommer tala om för mamma att du brukar…” (öh… ja, det tar vi en annan gång).

”Okej, okej!” svarar jag med fejkad auktoritet. ”Men det blir bara EN till!”

”Visst, pappa.”

Fråga mig inte hur, men på något sätt blev det två sagor i alla fall.

Du vet… livet är stort. Oändligt stort. Och människan, mitt i universums prakt, börjar nå svindlande höjder. Snart finns det inget vi inte kan göra. Teknologin föder och underhåller oss med nya skapelser och manicker – allt för att skänka oss mer lycka.

Men ändå. Trots djupet och höjden av alla människans innovationer finns det få ting vi upplever som kan jämföras med magin från en sagostund. Inga datorer. Inga televisioner. Inga Smartphones. Ingen hög musik. Bara en stillsam djupdykning i drömmarnas och fantasins värld. Från person till person. Från förälder till barn. Öga mot öga. Hjärta mot hjärta.

Vad kan slå det?

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page