top of page
Search

Meeting the baby in the manger

Mötet med barnet i krubban

Under julandakten står jag med församlingskören och sjunger Stilla natt. Johannes, min äldste son, står intill mig. Det är vi som är tenorerna. Båda älskar vi att sjunga i kör. Det är något speciellt med att vara en del av ett kollektiv av olika röster förenade till en stämma. Sångens glädje multipliceras i mångfald.

I början håller jag ett öga på körledaren, men efter ett tag låter jag blicken glida förbi varje enskild församlingsmedlem. Även om jag känner dem alla undrar jag vad de tänker på i just den här stunden. Nu när högtidens budskap klingar i deras öron, hur känner de sig?

Jag vet vilka utmaningar många av dem har. Där sitter den irakiske mannen som sörjer för att hans barnbarn lever under ständigt hot i mellanöstern, och att det inte finns något sätt för dem att komma hit.

Där sitter kvinnan som har kämpat mot en hotande cancer.

Där sitter familjen som blev orättvist behandlad av en girig hyresvärd. Föräldrarna har inga pengar att köpa julklappar till sina barn.

Där sitter två afrikanska flyktingar som nyligen kom till vårt kalla land. Ingen av dem har ett arbete. Och en av dem har fru och två små barn kvar i hemlandet. Hans saknad efter dem är stor.

Jag ser män, kvinnor och barn som, likt alla människor på jorden, kämpar med något. De har alla en dröm som de väntar på ska gå i uppfyllelse.

Men just dessa personer är hjältar för mig. För de beklagar sig inte. De ger inte andra skulden för sina bekymmer. De bara lever – och tar tacksamt emot livets gåva. Och närhelst de behöver vägledning, då riktar de sitt hopp och sina blickar uppåt. Det är där de finner sin frid, hos honom som i forna dagar föddes till jorden, lindad i en krubba. Det är därför de är här idag, för att möta honom. Jag ser det nu. Jag ser det i deras ansikten: så länge de är med honom råder friden i deras hjärtan, trots stormarna som rasar runt omkring.

”Räddningstimman för världen slår, Nu begynner vårt jubelår, Kristus till jorden är kommen. Oss är en Frälsare född.”

En fröjdefull och fridfull jul till er alla! Louis

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page