top of page
Search

Lucia, Idol, R-words, and the Homeless

Det är skönt att komma hem från jobbresor. Även om man bara har varit borta i några dagar är det spännande att träffa familjen igen. Det har alltid hänt något som man har missat, och jag är ivrig att få lyssna och komma ifatt.

Isak berättade att han i sin roll som tomte har tränat hårt inför skolans Luciaframträdande. Han sjöng för mig några texter som han hade lärt sig medan jag var borta. Jag insåg snabbt att grabben faktiskt kan fler julsånger än jag.  Imponerande.

Framträdandet var i måndags. Hela skolan hade samlats ute på skolgården, alla muntra av den nyfallna snön. Ljusen skimrande och barnarösterna klingade ljuvt i den friska luften. Tack, alla barn, för ett härligt program! Nu är julstämningen fixad!

Clara var också ivrig att få dela med sig. Hon har en ny talang: hon har blivit en R-expert. En helt ny värld öppnas när man lär sig att säga ”r” på det rrriktigta rrrulande sättet. Hon berättade att hon nu kan ”prrrrata orrrrdengklitt”. Och hennes namn är inte längre Clara Herrey, utan “Clarrrrrra Herrrrrrey”.

Det var också underhållande att få lyssna till båda barnens tankar om kärlek. Isak har tydligen haft lite kärleksbekymmer (något som vi pga platsbrist får ta senare), och Clara har gått och tänkt en del på Idol-Erik. Han vann ju helgens final, något som vår treåring mer eller mindre förutspådde när hon sa: ”Erik är jätte jätte duktig!”

Detta uttalande kan dock ha varit färgat av hennes subjektiva fascination av den manliga sångaren, för hon tillade snabbt: ”Å han är väldi väldi snygg också!”

För övrigt känner vi oss redo för julen (ja…. nästan) och ser fram emot att fira med familj och vänner. Vi ser också fram emot det som jag här får passa på att informera om: en julmiddag för alla hemlösa, ensamma och behövande, i församlingslokalen på Västergatan 19, den 21 december, kl 16-18.

Snälla, snälla, om du känner någon som skulle uppskatta en varm måltid, lite gemenskap och fin julmusik, sprid gärna ordet. Inte för vår skull, utan för dem som skulle kunna få glädje av det här. Julen är tillräckligt svår för många människor. Kanske detta kan hjälpa. Visst, det är inte så mycket i det stora hela. Men… det är något i alla fall.

En stor julkram till er alla!


En trött men  söt Lucia.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page