top of page
Search

Joy of Living

Column for Länstidningen, Sweden, 2 July 2008.

LIVSGLÄDJE

När LT nyligen frågade mig om jag ville skriva krönikor för ”Nära och kära” tog jag tacksamt emot uppdraget. Det känns hedrande att få att dela med sig av personliga tankar, och glädjande att få möjlighet att ägna mer tid åt något jag älskar att göra: skriva.

Vad kommer då mina ord att kasta sitt ljus på? Förmodligen allt. För mig är inte livet uppbyggt av endast ett fåtal företeelser; det är erfarenheter i mångfald som ger livsglädje. En del personer kanske nischar in sig på en eller två ting som ska skänka dem lycka, men för egen del bestämde jag mig tidigt att livet självt skulle bli min nisch. Det finns så mycket i tillvaron som skänker glädje.

Därför kommer vi tillsammans att utforska många underbara världar: kulturens, musikens, idrottens, fotografins, utbildningens, religionens, politikens, kärlekens, och många fler… ja, allt det där som gör livet värt att leva.

Eftersom vi befinner oss på LT:s familjesidor blir det naturligtvis också åtskilliga tankar om familjen, sett från personliga vinklar och erfarenheter. Faktum är, jag förmodar att dessa erfarenheter kommer att genomsyra det mesta av det jag skriver om. Hur kommer det sig? Helt enkelt för att familjen är den största källan till lycka i mitt liv, och allt jag upplever blir mer betydelsefullt när jag upplever det tillsammans med mina närmaste.

Jag ser inte mig själv som en bättre fadersgestalt än de flesta, men jag försöker ändå ikläda mig papparollen med största respekt; det är inte en rättighet att bli förälder, utan en välsignelse. Därför, även om jag i mitt yrkesliv och bland ideella åtaganden har titulerats både det ena och det andra, så finns det ingen titel jag hellre vill bli förknippad med än ”pappa” . För när allt är sagt och gjort, och jag har försökt vara viktig där ute i livet, är den avgörande frågan trots allt: Hur har jag förvaltat min tid som far – och nära kopplat till det, som make?

Till slut, jag hoppas kunna förmedla en bild av livet från den ljusa sidan, för det är så jag ser livet. En dos av optimism blandad med en ännu större dos av humor ger oss styrkan att klara av det mesta. Som en vis kvinna sa: ”Vi kan välja att ta oss igenom livet genom att skratta eller gråta. Jag föredrar att skratta. Att gråta ger mig värsta huvudvärken.”

Louis

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page