top of page
Search

En politiker i familjen


gwxM2wAK

Som flera av er redan vet ska storebror Richard ställa upp i nästa riksdagsval för Moderaterna. Jag kan inte tala för hela släkten, men jag en känsla av att ingen blev förvånad att han ville bli politiskt engagerad. Han har egentligen varit politiker hela livet. Han älskar att debattera och har en passion för samhällsfrågor. Och för att uttrycka mig diplomatiskt, han har rört runt i åsiktsgrytan på Twitter mer en några gånger – och ibland skvalpar det till ordentligt.

Jag skriver inte detta inlägg som en kampanjtext för storebror. Han är duglig nog att föra sin egen talan. Men eftersom han är en offentlig person vet jag att många är nyfikna på det som nu har hänt. Och eftersom jag står honom nära och har vuxit upp med honom kanske finns det någon inside information? För journalister, kanske någon smaskig nyhet?

Nämnde jag att det är helt acceptabelt med alla former av mutor?

Precis som alla andra har Richard svagheter och styrkor såklart. Och precis som de flesta bröder har vi haft våra duster (i min ungdom ville jag ibland strypa honom), men några av mina gladaste stunder i livet har också varit i hans sällskap. Om skrattanfall vore en OS-gren skulle vi bröder lätt ha vunnit guldmedalj.

När vi träffas pratar vi om det mesta. Men det har blivit mer och mer om politik, ofta amerikansk politik som är ett av mina egna stora intressen. Nu ska jag inte gå händelserna i förväg, men det hade varit fett nice (för att citera mina barn) med en bror som utrikesminister någon gång i framtiden.

Men först måste han ta sig in i riksdagen. Kommer han att lyckas? Jag tror faktiskt att han har en chans. Det finns mycket som talar för det.

För det första har han ett järngrepp om sociala medier, med ett av landets största skara följare. Hans åsikter är brett respekterade, även bland hans opponenter. Folk känner honom redan som en person som vågar säga vad han tycker. Richard har, liksom jag själv, en allergi mot politisk korrekthet. Han vill diskutera sakfrågorna – med alla folkvalda –  och finna praktiska lösningar, utan inblandning av politiskt maktspel och överdriven retorik. Om vi hade fler politiker som tänkte så då hade vi förmodligen kunnat undvika det parlamentariska skeppsbrott som vi ser idag.

För det andra, och mest väsentliga, Richard har en gedigen bakgrund. Vad menar jag med det? Dels hans uppväxt. Han föddes i en familj där man från tidig ålder fick lära sig att arbeta hårt för det man ville uppnå samt att bidra till hushållskassan (Vi var långt ifrån någon rik borgarfamilj). Vi var dessutom sju barn. Respekt, samarbete och hänsyn var viktiga ledord i familjen.

Sedan har Richard, utöver artistkarriären, varit framgångsrik egenföretagare, bland annat som teaterchef och radioprofil. Dessutom har han arbetat aktivt i näringslivet med höga poster inom idrottsrörelsen och restaurangbranschen. Han är lätt för att lära sig, är inte rädd för utmaningar och har ett stort hjärta, med många exempel på givmildhet.

Det finns mer att säga såklart , men det räcker för denna gång. Ni förstår nog bilden. Jag tror att han kommer att lyckas. Den 9 september 2018 får vi veta om jag har rätt.

Lycka till, brorsan!

600
7 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page