top of page
Search

Buying: Cross Country Skies

LÄNGDSKIDOR KÖPES – TILL TVÅ FRAMTIDA OS-MEDALJÖRER

Har du likt vår familj blivit helt tagen av längdskidåkningen i OS? Mina två söner har för första gången fått upp ögonen för denna underbara idrott och har tjatat oavbrutet i en veckas tid att vi måste köpa skidor.

”Men ni vet ju inte ens om ni tycker om att åka längdskidor”, förklarade jag i lördags. ”Vi kan väl åtminstone göra ett teståk först?”

”Jamen, då gör vi det NU!” ekade de samstämt.

Problemet var att utanför fönstret virvlade en snöstorm fram. I killarnas ögon var det dock bara lite snöflingor som föll. Ja, allt är ju relativt. Det slutade med att de övertalade mig (vilket inte var särkskilt svårt, impulsiv som jag är) att ta dem med ut till Tveta motionsspår utanför Södertälje. Skidor fick de låna av några vänliga grannar.

Väl på plats hade vi en härlig tur i skogen. Visserligen såg vi inte en endaste själ ute på spåren, som nu hade fallit i kvällsmörker, men vi njöt faktiskt av att vara ensamma. Sedan tändes belysningen i samma stund vi tog våra första stavtag, och spred ett förtrollat skimmer över motionsslingan.

Så där gav vi oss iväg i snöyran, tre tokiga filurer, på ett spår som knappt existerade längre. Men killarna pinnade på förvånansvärt bra ändå. Det tog inte många minuter innan jag insåg att de skulle bli fast. Det här gillade de, trots att de aldrig hade stått på ett par längdskidor förut.

Det var också rätt underhållande att höra dem dubblera som sport-kommentatorer samtidigt som de susade fram, med positiva synpunkter om deras magnifika åkstil och goda chanser till medalj vid slutspurten, och så vidare.

Jag förstod att det var bara att kapitulera. Jag skulle bli tvungen att gå in på Blocket när jag kom hem och börja leta bland skidannonserna. Men jag kanske kunde passa på här också:

Två par längdskidor köpes. Längd på skidorna: ca 155 och 175 cm.

OBS! Bör vara i fint skick – skall användas av två framtida OS-medaljörer.


Suddig bild från mobilkameran… men det är i alla fall mina killar som står där… tror jag 😉

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page