top of page
Search

Best Easter News

PÅSKENS BÄSTA NYHET


Efter helgen satt jag framför datorn och besökte olika nyhetssajter och funderade på vad det var som redaktionerna ville lyfta fram som påskens bästa nyheter.


Bland populära inrikesnyheter fanns en om Mona Sahlin som tydligen får fler negativa artiklar i jämförelse med Reinfeldt när han satt i opposition. Jaha? Dessutom sköts en 40-årig man i underlivet med två skott. Oj. (Eller aj kanske man ska säga?)

Som kontrast kunde alla Karlstadbor fira sin lycka eftersom Färjestad tog sitt åttonde SM guld. Däremot var det sorgedag för de svenska damkronorna som i VM stupade mot finländarna i bronsmatchen.

Och utrikesnyheterna? Tusentals demonstranter härjar fritt i Thailand. På Berlin Zoo hoppar en glädjetjutande kvinna in i isbjörnarnas hägn. När hon ska ta sig ut biter en av isbjörnarna henne i rumpan (det gjorde han rätt i). Playboy stäms av en före detta anställt på 34 miljoner kronor. Orsak: han var sexuellt trakasserad på jobbet.

I vårt eget Södertälje har nu rättegången mot ”våldtäktsligan” tagit fart (där vi innerligt hoppas att rättsystemet inte kommer att svikta), och en iransk familj i Hovsjö fortsätter att bli trakasserad, denna gång med en cykel genom sovrumsfönstret på långfredagsnatten.

Jag klickar vidare, i jakt efter något mer… hur ska jag säga… uppbyggligt, påskigt? Den här kanske: Församlingsmedlemmarna i Önsta Gryta i Västerås har i två år byggt på en Lego-Jesus staty, gjord av 30 000 legoklossar – utan lim. Okej?

Men den här då? Ett 30-tal män på Filippinerna låter sig korsfästas. Men… det är inte främst till minne av Jesus, utan i ett märkligt försök att få större välgång i livet.

Nej, ingen av de där nyheterna gav mig någon ro för själen direkt. Jag bestämde mig för att ta en promenad med familjen i stället.

Då, samtidigt som vi gick och njöt av naturens gåvor, kom jag ihåg vad alla barnen i kyrkan hade sjungit på söndagen: ”På en härlig vårdag uppstod ur sin grav vår Mästare, vår Frälsare; han livet åt oss gav.”

Överallt omkring oss hördes fågelsång, blommorna sträckte på sig, knoppar bröt fram på träden. Och solen, den gav oss sin värme.

Då slog det mig: det som slumrar har vaknat till liv; det som var dött är nu levande.

Hur kunde vi ha missat den bästa nyheten av alla: Kristus är uppstånden.


6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page