top of page
Search

What’s My Actual Worth?

Family Column for Länstidningen, Södertälje, Sweden, 29 Oct 2008.

VAD ÄR JAG VÄRD EGENTLIGEN?Har du någonsin lekt med tanken på hur mycket du kunde vara värd? I kronor, alltså. Personligen behöver jag inte undra längre. Jag har fått svaret – från Ebay. Någon skickade nämligen denna bild till mig från en internetauktion.

Det är jag som klippdocka, en ovanlig raritet från 1984 (så ovanlig att inte ens jag kände till dess existens). Det är en något trimmad Louis ni ser. Hår har han också. Och vid sidan om ser ni lämpliga accessoarer. Utropspriset var 12 kronor. Hur många bjöd? Ingen.

Vad har hänt med världen egentligen?

Senare blev jag emellertid tröstad av ett möte med en person som ville vara jag – visserligen när han var fyra år, men ändå. Efter det att jag och bröderna hade gjort ett musikframträdande i Stockholm kom det fram ett TV-team som ville göra en intervju.

Programledaren berättade då att han och hans bröder hade haft värsta slagsmålet 1984, då vi vann i Luxemburg, om vem av dem som skulle spela Louis, i en imitation av den där låten… ja, ni kanske vet. De hade slagits så våldsamt att vederbörande fick ett jack under vänster öga. Utav det blev det senare ett ärr. Och det ärret visade han stolt upp för mig.

Otroligt, tänkte jag. “Och det gjorde du alltså för min skull”, utbrast jag i dold förundran.

“Jo, men det var ju du som hade den blåa skjortan”, tillade han. “Det var ju den alla ville ha!”

“Jaha… självklart”, skrattar jag. Där sprack den illusionen.

Ja, ja, säga vad man vill, men jag har i alla fall mitt ärr på en annan persons ansikte – utan att ha utdelat ett enda slag.

Vem av er kan slå det?

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page