top of page
Search

Team Magnus – cyklar för livet

Automatic translation of text

Magnus var Barbros och Håkans första barn. Han var en livsglad pojke vars stora lycka var att cykla. Den stora sorgen, emellertid, var njurcancern som han från ett års ålder fick kämpa emot. Till slut besegrades Magnus av sjukdomen. Han blev bara fem år gammal.

Åren gick och Barbro och Håkan fick ytterligare sex barn, alla vuxna idag. För några år sedan bestämde sig familjen att bilda ett cykelteam, dels för att kunna motionera tillsammans, dels för att hedra minnet av Magnus. Därför blev det Team Magnus.

Familjen trodde nog först att detta skulle förbli en privat angelägenhet, men när andra släktingar, vänner och cykelintresserade hörde talas om initiativet så ville de också sluta sig till teamet, inklusive jag och mina bröder. Nu börjar vi närma oss 100 medlemmar.

Vad är det då som har lockat med Team Magnus? För mig är det helt enkelt teamets grundtanke: Vi cyklar för livet. Det betyder följande:

–         Vi engagerar oss i sund motion och får samtidigt umgås med trevliga människor.

–         Vi cyklar för att hedra minnet av anhöriga som har gått bort (något alla människor kan relatera till).

–         Samtidigt som vi cyklar i motionslopp samlar vi in pengar till Cancerfonden, för att om möjligt ge livets gåva till andra, som likt Magnus gick miste om den.

Det var just detta sistnämnda vi gjorde i helgen när vi cyklade Vasatrampet i Mora. Då följde alla barn till teamets medlemmar med och gick runt med bössor från cancerfonden, samtidigt som mammorna och papporna flåsade runt på vägarna.

Det var en härlig känsla att få komma i mål och se ens barn springa fram med glittrande ögon. ”Pappa, vi har samlat in flera tusen kronor!” Fantastiskt! Att förena nytta med nöje, finns det något bättre?

Hur gick det med loppet då? Bra, faktiskt. Jag hade min snabbaste medelhastighet någonsin. Men min son, Isak, tyckte inte det var snabbt nog. Mina bröder slog mig nämligen med några minuter.

”Pappa, jag trodde att det var du som skulle vinna!” Underbara gosse, han tror fortfarande att hans pappa är oövervinnlig.

Jag kramar om honom. ”Du… nästa gång tar jag dem alla så det bara ryker om det!”

”Ska du?”

”Ja, det är klart!”

Han kramar mig tillbaks. Han tror på vartenda ord jag säger.


IMG_9605

IMG_9657

IMG_9662

elobe_15324

IMG_9728

IMG_9764

IMG_9763

Här nedan följer en uppsjö av bilder från loppet. De första 14 är tagna av Leif, och de flesta andra av Johannes. Tack grabbar! #gallery-4471-1 { margin: auto; } #gallery-4471-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-4471-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-4471-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

#Mora #bicycle #TeamMagnus #cyklling #Vasatrampet

1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page