top of page
Search

Om Melodifestivalen

Är du som jag, att du har väldigt svårt att tippa vinnare i Melodifestivalen? De flesta år har jag varit helt ute och cyklat, men denna gång hade jag på känn att Malena Ernman skulle ta hem segern. Och kors i taket, för en gång skull tyckte svenska folket som jag.

Överraskande nog så gjorde af Ugglas, EMD och Måns sällskap med Malena bland de topp fyra, något jag också förutspådde. Det händer bara inte.

Så är jag glad då? Nja… jag måste erkänna att jag gillar vinnarlåtens smäktande refräng, även om det luktar lite plagiat här och där. Jag tror faktiskt att den har stora chanser att ta sig till topp fem i Eurovisionen. Men den låt jag tyckte bäst om var ”1000 Miles” med HEAT. Otroligt skön låt.

Ibland kan en melodifestivalkväll bli något helt annat än ett njutbart underhållningstillfälle, speciellt när många är samlade framför tv:n – många med olika åsikter om både det ena och andra. Vill det sig inte väl så löper man risken att se ett världskrig bryta ut.

Nu blev det inte riktigt så illa denna gång, men oj, vilka ilskna miner det blev från Isak när inte HEAT vann (båda killarna tyckte bäst om den också).

”Det är väl inte så illa,” försökte jag trösta, ”att Malena vann.”

Men det var det tydligen. Jag såg nästan röken bolma ut från öronen på honom. Han försökte få fram något vettigt att säga men det blev bara de något mindre intelligenta orden: ”Rumpa! Prutt!!!” Sedan sprang han ut ur rummet.

Det påminde mig om när Carola stod som segrare för några år sedan, efter att bland annat ha slagit ut The Poodles. Johannes blev tvärilsken och rusade upp på sitt rum, skrikandes med gråten i halsen att han aldrig mer skulle titta på den ”orättvisa” melodifestivalen.

Ett liknande löfte gav min fru i lördags om det skulle bli så illa att den ”fruktansvärda” operasången skulle vinna. ”Jag har försökt att tycka om den,” klagar hon, ”men det går bara inte!” För övrigt tyckte hon bäst om Sarah Dawn Finers låt. En fin melodi måste jag också erkänna.

I skrivande stund sitter jag och skrattar för mig själv. Jag kan sätta en hundring på att 99% av er läsare har uttalat det där löfte någon gång i livet, att ni aldrig mer kommer att beskåda denna förbaskade sångtävling. Du, likt min fru, kanske rent av sa det i lördags?

Tja… vi får väl se.

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page