top of page
Search

More Cute than Dad

SÖTARE ÄN PAPPA

Ja, då har schlagerkarusellen rullat igång igen. Hjälp, vad tiden går! Det känns som igår när vi senast satt där och mumsade i oss chips och kommenterade melodier, artister och knasiga scenkläder. Nu var alla i familjen samlade igen. Jag betonar ALLA, för hustrun svor förra året att aldrig mer titta på Melodifestivalen om Malena Ernman vann (något sådant har väl du aldrig sagt?).

Det känns heller inte så länge sedan man själv stod där, en 17årig pojkspoling med höga visioner, redo att ta sig an världen. Men den berättelsen tar vi inte idag. Istället vill jag visa en bild. Den är tagen för ett par månader sedan med mobilkameran, när Isak var med mig på kontoret. Där hittade vi en gammal låda med scenkläder. Och vad fanns inuti lådan om inte originalklädseln för Diggiloo. Snacka om nostalgitripp. Jag hade inte sett dessa plagg på över tjugo år. Det blev i det närmaste ett heligt ögonblick. Jag vet inte vem som var mest exalterad, jag eller sonen.

”Isak, vill du prova?” frågade jag.

Det fullkomligt lös i pojkens ögon. ”Åh, får jag?

När han varsamt hade trätt på sig skjorta, byxor och gyllene skor sa jag: ”Jag tvingas erkänna: du är till och med sötare i dessa kläder än vad jag var.”

”Det är klart jag är!”


Förresten, i lördags vann rätt låt. Men de där mjuka hårdrockarna var inte dumma alls.

Kram, Louis

10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page