top of page
Search

It’s Not Easy For Us Men

VI MÄN HAR DET INTE SÅ LÄTT

Vad gör man inte för att hålla denna blogg vid liv? Egentligen borde jag ligga kvar i sängen för att vila min rossliga hals och mitt bultande huvud. Men nu (läs 18 okt) sitter jag ändå vid datorn och försöker trycka på ett tillsynes suddigt tangentbord.

Vi män, vi har det inte lätt. Vad var det reklamen sa: ”Ni kvinnor ska bara veta hur jobbigt det känns när en man får en riktig förkylning!”

Just det!

Det värsta med denna dag påminde dock Johannes mig om när jag tidigare låg utslagen på sängen: ”Pappa, du vet väl att du inte får pussa och krama mamma idag!”

”Mmm… öh, va!?”

”För då kommer du bara att smitta henne!” retas han och springer skrattande ut ur rummet.

”Tack, min son, för att du har koll på oss… host, host. Det känns betryggande.” Sedan mumlar jag: ”…för mamma, i alla fall!”

Normalt sett är det inte någon katastrof (ingen stor åtminstone), men detta är ju ingen vanlig dag. Det är faktiskt vår bröllopsdag. Och det märkliga är att jag blir sällan sjuk, i synnerhet aldrig på en bröllopsdag. Men nu har det hänt, fast inte på vilken bröllopsdag som helst: idag firar vi tretton år.

Okeeej? Skulle det där vara en hint av något slag?

Äh, vi struntar i det! Vidskepligheter har vi inte tid med. Nu är det som det är, och det är bara att gilla läget. Angelica får helt enkelt gilla att jag inte befinner mig i den romantiske kavaljerens tillstånd utan istället i den snörvlande grisens.

Romantisk får jag vara nästa vecka. Faktum är, jag har tänk (chockerande, jag vet) på en kul grej: att göra en lista på alla perfekta egenskaper hos den perfekta mannen. Ni män, ni kan ju haka på! Jag delar med mig av listan snart, så kan vi gå igenom den tillsammans och vara lite stöd åt varandra. Det lär nog behövas.

Det kan ju bli intressant och se hur långt man kan jobba sig igenom en sådan där lista. Vem vet, med lite ansträngning kanske vi kan skapa några fulländade mansexemplar? (Ni kvinnor, skratta inte! Man måste väl sikta högt?)

Men nu… nu orkar vi inte göra någonting. (Påminn mig att en av punkterna ska vara att inte skjuta upp saker.) Nu måste jag sova lite. Jag kommer behöva all extra energi för det mastodontarbete som väntar.

Som sagt, vi män har det inte så lätt.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page