top of page
Search

Be Grateful

VAR TACKSAM

Även om jag älskar sommaren med dess sol, värme och bad så finns det en annan upplevelse jag njuter av minst lika mycket: en höstpromenad i det fria där gåvan från en blid septemberkväll – den friska och klara luften under en stjärnklar himmel – fyller lungorna med pånyttfödelse?

Därför måste man på månadens sista dag säga: vilken september vi har haft! Som alltid har den varit ljuvlig, men denna gång exceptionellt ljus och vacker. I lördags bestämde sig familjen för att utnyttja det fina höstvädret genom att ta en cykeltur in till centrum.

Väl framme började vi strosa runt bland butiker och torg utan något särskilt mål i sikte. Det var skönt att bara få vara och göra det som i stunden föll oss in. Vi gick in i Kringlanhuset där barnen (och en vuxen… som förblir namnlös) fick leka av sig lite i leksaksäffären. Sedan blev vi hungriga och köpte några knapriga tacos, följt av varsin mjukglass nere vid en solig Marenplan.

Efteråt cyklade vi över kanalen för att spana in den nya skateparken. Vilket ställe! Där ”hängde” vi ett bra tag, djupt imponerade av alla avancerade hopp och trix som utfördes av ibland väldigt unga personer. (Men snälla föräldrar, varför hade nästan ingen av era barn hjälm på sig?)

Våra grabbar passade på att öva lite på sina brädor samtidigt som jag själv virvlade runt till fots i jakt efter vår ettriga lillflicka som ständigt skuttade ut framför fartlystra skateboard-åkare. Om det finns någon därute som har en heltäckande skyddsdräkt i skumgummi, à la Michelingubben, som passar en treåring, hör av er till mig. Vi kan nog behöva den nästa gång.

Till slut cyklade vi hem, nöjda med vår lilla utflykt. Det här var visserligen ingen dag med större, omvälvande händelser; bara en dag med familjen. Men för mig var det stort nog. För det fanns så mycket att vara tacksam för: det härliga vädret; vårt fina Södertälje; en cool skatepark; och en familj att dela allt det där med. Och inte att förglömma: mjukglass.

Det var bara det jag ville säga idag: lev väl; njut av livets vardagliga stunder; ät mycket glass; och var tacksam!

Allt blir så mycket bättre då.

Kram, Louis

Bilder från Skateparken (Skate board park) #gallery-5355-1 { margin: auto; } #gallery-5355-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-5355-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-5355-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

8 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentarze


bottom of page