top of page
Search

Back to Arlanda Airport

Family Column for Länstidningen, Södertälje, Sweden, 10 Dec 2008.

Automatic translation of text

TILLBAKS TILL ARLANDA

Nyligen skrev jag om min resa till Arlanda tillsammans med äldste sonen, om hur vi tog lite bilder, och hur jag två gånger ”åkte fast” av samma väktare för att ha ställt bilen på olovlig plats.

Jag hade inte föreställt mig att jag snart skulle återkomma till Arlanda för en fotosession, men omedelbart efter det att min krönika hade publicerats, så hörde några intressanta personer av sig som skulle göra detta möjligt.

Den första hette Emma. Hon mailade och sa att hon likt Johannes var hjärtopererad och att hon gärna ville göra något kul för honom. Hon jobbade nämligen som flygledare på Arlanda, och hon erbjöd sig att visa oss flygtornet. När jag berättade det för Johannes blev han minst sagt lyrisk, för som jag tidigare nämnt älskar han allt som har med flygplan att göra.

Men innan vi hann avtala tid med Emma hörde Per av sig. Han jobbar våningen under flygledarna och är chef för trafikplaneringen. Med andra ord, Emma sköter trafiken i luften, och Per tar hand om allt som sker på marken. Och nu undrar Per, ovetande om Emmas förslag, om vi har lust att komma ut och ta lite fler bilder – denna gång från insidan.

Både jag och Johannes tror inte att det är sant. Vilken grej! Vi ringer till Emma och Per och avtalar en tid. När vi sedan åker ut tar vi också med oss lillebror Isak. Det här vill jag inte att han ska få missa.

Väl på plats följer vi Per på en privatvisning av flygplatsens insida. Och den här killen, han är ett levande lexikon vad gäller flygplan. Johannes suger åt sig allt. Och platserna och flygplanen vi får se, hur ska man beskriva det? Kanske som killarna sa: ”Fett coolt!”

Efter rundturen tackar vi Per, som nu lämnar över till Emma. Hon visar oss runt i det 83 meter höga tornet. Hennes arbetsplats är fascinerande. Synd bara att det var dimmigt den dagen. Det kändes speciellt att få hälsa på henne och alla flygledarna. De är ju trots allt de som ansvarar för vårt liv i luften. Snacka om att känna press på jobbet.

Några av detaljerna av äventyret, med bilder, följer här nedan. Men innan det vill jag bara säga tack till Per och Emma. Tack för att ni gjorde mina söner så glada! Det här kommer de alltid att minnas.


img_9232

img_9236

img_9241

img_9270

img_9304

img_9282

img_9293

img_92871

img_9294

img_9296

img_9309

img_9316

img_9321

img_9331

img_9333

img_9353-edit

#airplanes #airport #Arlanda #photo

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page